Magic Beyond Words: The J.K.Rowling Story

Obožavam Hari Potera. Odrasla sam uz taj serijal i uz knjige i uz filmove. Knjige sam čitala više puta, filmove sam odgledala milion puta. 


Mislila sam da znam sve o knjigama, o filmovima, o Džoani, a onda sam slučajno naletela na blog Libromanija i post koji je bio posvećen Džoani i tu saznam da je snimljen film o njenom životu i radu za koji ja ne znam. Bravo Jovana! Baš sam se rastužila što nisam ranije saznala za njega. Nisam gubila vreme. Odmah sam ga pronašla na internetu i čim je film počeo odmah sam se naježila. Zaista volim Džoanu i njen rad. Ko želi da pogleda film samo neka kuca na pretraživaču naziv filma (ako želi prevod nek doda i prevod na srpskom) i odmah će pronaći film. 

Magic Beyond Words: The J.K.Rowling Story


Film počinje tako što nam prikazuje premijeru filma Hari Poter i Kamen mudrosti. Džoana je u automobilu i priprema se da izađe pred publiku, a onda počinje da se seća svoje prošlosti i kroz to sećanje mi vidimo njen život sve od detinjstva do premijere filma. Prikazano nam je njeno detinjstvo, mladalački dani, sazrevanje, šta je sve uticalo, šta je inspirisalo da napiše serijal o Hariju Poteru, kako je knjiga objavljena. Kada vidimo njene nastavnike jasno nam je ko je inspirisao kada je stvarala likove profesora. Ko je inspirisao da stvori Ronov lik. 


Film je izašao još 2011. verovatno nije reklamiran kod nas jer nisam do sada čula za njega, a možda mi je i promaklo, mada mislim da je prikazivan na televiziji, ne i u bioskopima. 😩 Džoanu glumi Popi Montgomeri . Film traje nešto manje od sat i po, tako da nije to previše vremena, sve se brzo dešava. Ja sam se oduševila i naučila sam dosta toga o Džoani, knjigama i Hariju. Toplo ga preporučujem svima. 

Коментари

  1. Gledala sam ovaj film prošle godine, slučajno "uhvatih" na nekom od Pink-ovih kablovskih kanala, čini mi se da je bio "Pink movies" ili "Pink premium". Dopao mi se, lepo je prikazan njen životni put, razvoj ideje o serijalu i uopšte, priča o istrajnosti koja je na momente stvarno potresna, ali i vrlo, vrlo motivišuća. Džoan je velika inspiracija..)

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Jovana, neizmerno mi je drago što sam te inspirisala da pogledaš ovaj film. Sa mnom je bio isti slučaj. Toliko godina unazad gutam sve što ima veze sa Hari Poterom i onda pre par godina slučajno nalatim na ovaj film i oduševm se. Kao što reče Isidora u prethodnom komentaru, Džoana je velika inspiracija za sve nas. Najinteresantnije od svega je što sam ovaj post videla baš na dan Džoaninog rođendana. Tako da, srećan joj rođendan sa željom da nas oduševi još kojom knjigom. :D

    Sve najlepše i čitamo se i dalje... :D

    Pozdrav

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Ostrvo - Meša Selimović

Derviš i smrt - Meša Selimović, citati

Senka vetra - Karlos Ruis Safon, citati