Аутобиографија Џека Трбосека, Џејмс Карнак

Сигурно сте чули за чувеног убицу Џека Трбосека који је 1888. године у Лондону убио већи број жена. Кад кажем убио не мислим само убио, можда би права реч за то била раскомадао, унаказио.
И ево, сада се појавила аутобиографија, где аутор исте, тврди да је сам Џек Трбосек и да  је он одговоран за сва та убиства, на читаоцу је да закључи да ли ће у то да поверује или не, да је баш лично ОН написао ово дело.


Књига садржи дугачак предговор и поговор где је веома детаљно наведено како је ова аутобиографија пронађена и размишљање о томе да ли је управо прави Џек написао редове аутобиографије.
Аутобиографија се састоји из три дела. Први део обухвата Трбосеково детињство, други део је посвећен оним годинама када је био сериски убица, а трећи говори о годинама после тога. Стил је лаган и занимљив. Књига јесте језива, али мислим да је недостатак то што, ако већ говори о убиствима, зашто нису описана мало детаљнијие. (Ако желите детаље и фотографије посетите Википедију) Сам чин убиства је описан у две реч, док је, срећом, оно што следи пре и после мало детаљније. Књига држи пажњу, просто нисам могла да престанем да је читам, али опет иако има одличних описа и детаља, мени као да нешто недостаје. Не посматрам ову књигу као истиниту или не, већ је посматрам као само ДЕЛО. То да ли ће неко поверовати да ли је ово само пука измишљотина или је ипак сам Трбосек написао је сасвим друга ствар. Занимљиво је искуство читати о човеку који се спрема да убије, шта га је навело на то, да ли се каје, како сакрива доказе, како бира жртве.
Књига је изашла код нас у издању Лагуне 2013.
Оцена (од 1 до 5): 3

Следеће читам: Соба – Ема Донахју