Sofi Kinsela - Imam tvoj broj


Ako bih morala da izdvojim jednu književnicu koja piše ljubavne komedeije, definitivno bi to bila Sofi Kinsela. Najviše se smejam uz njene knjige. Prva knjiga koju sam čitala je Devojka iz dvadesetih i toliko sare m se smejala i uživala. Skoro sam pročitala i knjigu Prva bračna noć i ona je dobra. Zanimljivo je to da nikad nisam pročitala Kupoholičarku.
Knjiga Imam tvoj broj je pre par godina prevedena kod nas, ja je imam u elektrenskom izdanju i osetila sam pre neko veče potrebu da pročitam neku laganu knjigu i odabrala sam nju.
U današnje vreme svako ima (bar jedan) mobilni telefon ili bolje da kažem mali kompjuter pun privatnih podataka, od intimnih poruka I fotografija do spiskova obaveza. Međutim šta se dogodi ako svoj telefon izgubite I sa njim sve ono što je u njem ili pak nađete nečiji telefon I u njemu nečije podatke?
Popi se nedavno verila za Magnusa i sada, deset dana pre svadbe, proslavlja sa svojim drugaricama. Međutim, problem nastaje kada ona shvati da je izgubila presten u toku proslave, verenički prsten koji je dugo u porodici njenog verenika. Pored toga, neko joj ukrade telefon. S druge strane ona pronalazi u kanti za smeće telefon neke devojke po imenu Violeta i odlučuje da ga zadrži. Violeta je Semova sekretarica i upravo na ovaj telefon stižu sve njegove poruke, i privetne i poslovne.
Popi treba da se vidi sa Magnusovim roditeljima, ali kako će bez prstena. Oni čak i nisu oduševljeni što će im ona uskoro postati novi član porodice. S druge strane ona mora da izigrava Semovu sekretaricu I odgovara na njegove mejlove, ali I da nađe prsten. 
Ono što mi se ne dopada je to da knjiga puna nepotrebnih podataka, previše okolišanja, previše scena koje nikako nisu uticale na tok radnje kao i previše likova koji nemaju nikakvu svrhu. 
Stil je u Sofinom fazonu, svi koji su je čitali razumeće. Toplo preporučujem svim devojkama, da se opuste I nasmeju.

Omiljeni lik: Sem I Popi;
Najgori lik: Magnus;
Ocena ( od 1 do 5): 4;
Izdavač: Laguna;
Žanr: Komedija, ljubavna;
Broj strana: 426;