Sedam godina kasnije

Nema naučne fantastike. Je. Ovo je samo triler. Ali stvarno nisam očekivala da ovde nema naučne fantastike, navikla sam na to, sve Gijomove knjige su to do sada imala. Ali dobro, to je samo znak da mi se i više sviđa, nisam neki veliki ljubitelj te Gijomove naučne fantastike, ali ipak volim da ga čitam.


Dakle, dva razvedena roditelja. Mama dobija dečaka, tata devojčicu, inače blizance. Mama je nemoralna, drogira se, krade, dopušta sinu da radi šta hoće. Tata uredan, pametan, strogo vaspita svoju ćerku, učen čovek. Sedam godina posle njihovog razvoda moraju da se sastanu jer im je sin nestao. I onda ide velika potraga, odbijaju pomoć policije i sami kreću u sve komplikovaniju i mističniju avanturu. Preko Pariza do Amazona. Ne želim da otkrijem ni jedan detaljčić više, jer ovo je triler i i tome je njegova čarolija. Ta neizvesnost dok čitaš. Kako isčitavaš stranice misterija postaje sve zamršenija, uzbuđenje raste, jedva čekaš da stigneš do kraja, zaboraviš na sve. Kraj, naravno, na poslednjoj stranici. 

Što se tiče citata i lepih rečenica, naravno da ih ima u velikom broju, ali to ću ostaviti za neki drugi put jer sada nemam vreme.