Чудесна судбина и смрт великих писаца #2

Први део можеш прочитати овде.

Сергеј Јесењин, руски песник, убио се у соби број 5 петроградског хотела ,,Англетер''. Пронађен је обешен за радијатор, пресечених вена. Сматра се да је иза његове смрти стајала совјетска полиција.

Албер Ками, француски писац, Нобеловац, страдао је у саобраћајној несрећи. Многи сматрају да је саобраћајна несрећа била намештена.

Оскар Вајлд је на почетку своје каријер био славан и богат, имао је жену и двоје деце. Међутим, у једном тренутку је започео аферу са Алфредом Дагласом. У то време је хомосексуалност била забрањена. Дагласов отац га је тужио. Вајлд је морао да проведе две године у затвору. Када је коначно изашао ослабљен и болестан, сви су га одбацили, није смео да виђа своју децу. Умро је у Паризу у великом сиромаштву.

Бајрон ,луд, лиш и опасан за оне који га познају'' тако су га неки описивали. Са три године је остао без оца, одгајила га је дадиља која га је тукла и сексуално злостављала. Био је хром. Када је био на колеџу нису му дозволили да чива псе, па је као љубимца набавио медведа. Због скандала да је имао аферу са полусестром морао је да напушти Енглеску. Путовао је Европом и имао је разне афере за женама, али и са мушкарцима. Преминуо је од грознице.

Пушкин је био опседнут бојевима. Учествовао је у чак двадесет девет. Када су на двору почеле да круже гласине да га жена вара са француским официром Пушкин га је позвао на двобој. Тако је и окончан његов живот, као и живот једног његовог јунака из романа у стиховима ,,Евгеније Оњегин''.

Виктпр Иго је своја дела писао потпуно го, а својим собарима би наредио да му сакрију сву одећу да не би остао у искушењу да прекине писање и изађе из куће.

Балзак је писао у континуитету и по 48 сати. Остао је будан тако што је пио велику количину кафе.