7 smrtnih grehova ćitanja – Book tag

Kad je reč o Book tag-ovima ja sam tu. Ovaj tag sam već videla na blogovima Sts'h Book Couner i The Stuff Dreams Are Made Of pa sam, naravno, morala da ga ukradem.
I da, uvek isti problem, ne mogu da se odlučim za jedan naslov... J



1.Pohlepa (najskuplja i najjeftinija knjiga koju poseduješ)
Veliku sumu sam izdvojila za Sofijin svet, Sva svetlost koju ne vidimo, komplet Ćosićevih knjiga – Vreme smrti. Mislim da nisam nikada dala više od 1200 rsd za jednu knjigu, ali sam znala da potrošim po 3000 – 4000 na jednu kupovinu, tj. da kupim 3 – 4 knjige.  Najjeftinija je Mali princ koju sam platila svega 100 rsd, a tu su i oni klasici u izdanju Novosti koje sam takođe plaćala po 100 rsd.

2. Bes (Pisac sa kojim imaš love/heat odnos)
    Obično nemam ovaj proble. Dešava se da volim nekog pisca, ali da on skrene sa puta i onda prestanem da čitam njegova dela. Takav slučaj je bio sa Gjomom Musoom, Koeljom...

    3. Proždrljivost (Knjiga koju si 'progutala' nekoliko puta bez griže savesti)
      Hari Potoer! I ponovo ću to uraditi.

     4. Lenjost (Knjiga koju si zapostavila zbog lenjosti)
Veoma dugo je knjiga Sva svetlost koju ne vidimo stajal na mojoj polici dok konačno nisam uzela da je čitam. Isto tako sam još pre više od godinu dana jedva dočekala da kupim knjigu Idi postavi stražara i nisam je ni otvorilia. 

 5. Ponos (Knjiga o kojoj najčešće pričaš da bi se predstavila kao intelektualac)
Ne radim to. Ali, priznajem, volim da kažem da imam veliki broj knjiga i da sam još veći pročitala.

6. Požuda (Tvoja knjiška simpatija)
Ima ih puno. Verovatno ne mogu ni da se setim svih. Ali stalno se dešava da se 'zaljubim' u nekog lika dok čitam knjigu. Oven iz knjige Samo slušaj. Fransoa – serijal Plavi bicikl... 

7. Zavist (Knjiga koju bi želela dda dobiješ na poklon)
Hari Poter! Ako može svih osam delova. Hvala! 

       Ko voli i želi, nek kopira pitanja i odgovori. <3 

Moram još ovde da podelim i ono što mi se dogodilo pre neki dan. Jedna porodica iz mog sela se selila u novu kuću te su hteli da izbace knjige koje su im 'samo sakupljale prašinu' pa su me pozvali da pogledam i ako želim da uzmem nešto od toga. Kad ono - Sabrana dela Hemingveja, komplet pripovedaka Ive Andrića, Dobrica Ćosić i još neke lektire. 
Kako nisam bila na Sajmu knjiga ovo je više nego divno.