Knjige koje su trenutno popularne...na Instagramu? o.O

Kako neka knjiga postane popularna? Je l tako što je dobra, ili zato što je svi čitaju, ili kad dobije film?
Danas, kada je Instagram toliko popularan i kada svi kače slike iz svakodnevnice, pa i one gde pokazuju šta trenutno čitaju, lako je zaključiti šta se najviše čita. 
U poslednje vreme stalno viđam neki knjige uz šoljicu kafe, cveće, čokoladicu (o da, i ja kačim takve slike @kradljivica_knjigaa ), pa rekoh da vidim o čemu se radi u njima, zašto su tako popularne? 


Džon Grin



Ja sam ovog pisca 'upoznala' veoma davno, kad još ceo svet nije pričao o njemu, čitao njegove knjige i plakao uz filmove snimljene po tim knjigama. Pročitala sam U potrazi za Aljaskom i dopala mi se, kada sam pitala Lagunu da li će biti još neke njegove knjige, dobila sam odgovor da 'za sada nije u planu'. Mislim da su grdno pogrešili, jer su Džonove knjige postale veoma, veoma popularne širom sveta. Ostale njegove knjige nisam pročitala, iako su me privlačile, i strašno me zanima o čemu se to radi u njima, šta je to toliko privlačno? Obična ljubavna priča za tinejdžere? Ali za sada nije u planu čitanje. 


Marsovac


Da li zbog filma, da li zbog Met Dejmona ili možda zato što je knjiga zaista odlična, ne znam, ali neko vreme sam stalno viđala ove korice. Knjigu nisam čitala i nije u planu. Vidim da je na naslovnoj strani scena iz filma (ne volim to). Napisao je Endi Vir, izdavačka kuća Evro Book. Govori o astronautu Marku koji sticajem okolnosti biva zarobljen na Mars. Toliko.


Dok nisam srela tebe


Knjiga koja je trenutno najpopularnija i po kojoj je upravo izašao film. Čak tri različita dizajna korice!  Knjigu je napisala Džordžo Mojes, izdavačka kuća Vulkan. Ne znam kada je tačno izašlo prvo izdanje, ali trenutno je veoma popularna, verovatno se prašina još više podigla zbog filma. Ovo je ljubavna priča o Lu i Vilu. I nije mi bilo u planu da je čitam, ali kada sam videla reklamu za film, dobila sam želju da je pročitam. Zašto? Zato što je uz pesmu Eda Sheerana sve delovala tako svršeno. O,da! 





Daću ti sunce


Knjiga u izdanju Urban Readsa. Opet priča o tinejdžerima. Ovog puta o Džudi i Nou, koja, moram da priznam, deluje vrlo zanimljivo. Pogledajte ovde.


Na posebno te mesto vodim



I za kraj, još jedna knjiga u izdanju Urban Readsa (izgleda da imaju sreću sa tinejdžerskim knjigama). Priča o Teodoru koji je opsednut smrću i smišlja stalno kako bi sve da pobije. Violeta tuguje za svojom sestrom koju je izgubila i broji dane do mature. I verujem da ćem se njihovi životi preplesti. 


Dakle, filmovi, slike na instangramu, tinejdžeri....