O meni i blogu

Dobro došli na moj blog!


avgust 2018.

Čitam ovu moju kratku biografiju dole i shvatih da se nešto za ovih pet godina promenilo ali mi je žao da je obrišem ili prepravim. Sada sam apsolvent i nadam se da ću diplomirati što pre. Studiranje se odužilo, svakako nisam očekivala da ću diplomirati u rok, ali je krajnje vreme da se to privede kraju odrekla sam se mnogih stvari da bih što pre diplomirala, ali opet se odužilo. Ne ide sve onako kako smo planirali. Zbog fakulteta i nisam imala vremena da čitam beletristiku, a ne piše mi se ovde o knjigama koje tamo čitamo jer za neke mislim da su previše dosadne, a za druge pak da sam nedostižna da pišem o njima. Volim da čitam ovja blog i vidm koliko sam zapravo napredovala za ovih pet godina, koliko sam sazrela. Nadam se da ću za manje od godinu dana punovo obnoviti ovaj post, ali sa jednom fotografijom na kojoj ću u rukama držati diplomu.  😉



jul 2013.

Zovem se Jovana. Volim da čitam, što se vidi odmah jer je sam blog posvećen knjigama. Volim sunce, bombone, kafu, Veneciju, simfonijski metal. Ne volim ljude koji misle da znaju sve (niko ne zna sve), kišu, hladnoću. Volim da čitam blogove i zanimaju me mišljenja i stavovi drugih. Volim da zapisujem lepe rečenice odakle god da ih čujem ili pročitam. Sanjam o tome da ću nekada napisati knjigu i imam milion ideja o tome šta bih pisala, ali sve se završilo na desetak veoma jezivih kratkih priča... koje niko nije pročitao. 



Više puta sam gasila i ponovo vraćala ovaj blog. Pomislim da mi oduzima previše vremena, a onda shvatim da je zapravo mesto gde mogu da pobegnem od svega. Blog sam nazvala Ljubav na prvo čitanje zato što sam jednom u nekom od postova tako opisala neku knjigu.


Na ovom blogu možete pročitati recenzije knjiga koje sam pročitala, da pogledate liste za čitanje koje sam sama sastavila ili koje sam našla na internetu, po neku zanimljivost o piscima i knjigama, neko moje mišljenje o trenutnim situacijama. Uvek sam tu da preporučim svaki dobar blog na koji naiđem ili YT kanal. Ako ne znate šta da čitate možda ovde pronađete neku inspiraciju.




Ovako je rasla moja biblioteka

2012.


2. novembar 2014.


1.mart 2015.


24.jul 2015.


Sad su već dve :)
21.06.2016.



 
decembar 2016.



jul 2018.

Biblioteke se ne prave, one rastu. – Agustin Birel

Deo sam svake knjige koju sam pročitao. – John Kieran

Raj sam oduvek zamišljao kao svojevrsnu biblioteku. – Horhe Luis Borhes